Baner Foto

Позивамо ученике да пошаљу фотографије искључиво са мотивима из Меморијалног комплекса „Крагујевачки октобар“ у Шумарицама, који су њима најупечатљивији. Радове ће оцењивати стручни жири. Фотографија која буде проглашена најбољом ће се користити као визуелни идентитетчитаве манифестације „Доста су свету једне Шумарице“ за 2024. годину биће одштампана на насловној страни Зборника литерарних радова, а такође ће се штампати и на беџевима које ће добити ученици награђених ликовних и литерарних радова на републичком конкурсу, као и њихови наставници. Ученик добија новчану награду (10000,00 динара) и обимну „Фотомонографију Спомен-парка“.

За још десет ученика које стручни жири изабере на основу радова, биће половином септембра организована фото – радионица са модератором, еминентним мајстором фотографије, у оквиру манифестације” Доста су свету једне Шумарице”. Радови са радионице биће изложени у музеју „21.октобар“.

Циљ конкурса је да млади активно учествују и дају свој допринос култури сећања и очувању успомене на стрељане грађане и ђаке у крагујевачкој трагедији октобра 1941. године. Уједно тиме промовишу идеје мира и толеранције.

Све послате фотографије остају у трајном власништву Спомен-парка , а установа ће их користити искључиво ради промовисања идеја које су претходно наведене .
Конкурс је отворен од 7. маја до 25. августа

 

УСЛОВИ КОНКУРСА

– Ученици могу слати до три фотографије са обавезним тагом званичног инстаграм профила kragujevacki_oktobar
– у коментару испод фотографије неопходно је да оставе своје личне податке: име и презиме, одељење и школу коју похађају.У случају да ученик нема инстаграм налог фотографије може послати на адресу foto.konkurs.sp@gmail.com

 

Резултати конкурса биће објављени почетком септембра на сајту Установе , facebook страници и инстаграм налогу.
Уручење награда и диплома биће организовано крајем новембра месеца у оквиру завршне свечаности манифестације „Доста су свету једне Шумарице“.
Контaкт: kustos.pedagog@spomenpark.rs
Тел: + 381 (0) 34 335 607, 34 335 985