20231007 140258

7.10.2023.г

Музеј “21.октобар”

У оквиру манифестације ”Доста су свету једне Шумарице”, својеврсног антиратног пројекта Спомен-парка ”Крагујевачки октобар” намењеног младима, у суботу 7. октобра 2023. године одржана је ликовна радионица ”Музејски експонат-уметнички доживљај” .

Учесници су били ученици Прве крагујевачке гимназије, а модераторка професорка Ивана Лукић.

Учесници су прво обишли сталну музејску поставку и две изложбе које су у току: ”Бајка о песми” о ”Крвавој бајци” Десанке Максимовић и ”Место сећања” поводом 70 година од оснивања Установе. Када су пронашли личне инспирације, прионули на креативан рад као прави професионалци. Њихова професорка Ивана Лукић их је усмеравала и храбриле да се препусте чарима ликовне уметности и употребе различите методе сликања. На карју су се видели и резултати – врло успели радови, који ће бити изложени у Музеју ”21. октобар”.

Позивамо посетиоце да од 16. октобра погледају шта је посебно инспирисало у музеју и меморијалном парку наше младе ствараоце: Елену Павић, Милањи Стојановић, Сању Ђуровић, Милицу Секулић, Сташу Барлов, Исидору Грујић, Кристину Живковић и Милицу Николић.