Dosta Su Svetu 1 Sum Za Sajt (1)

Спомен- парк “Крагујевачки октобар” у Крагујевцу расписује литерарни и ликовни Конкурс за ученике основних и средњих школа Србије и окружења на тему:

“Нећу да будем број.” Дарко Цвјетић.

Облик литерарне и ликовне обраде по слободном избору.

Жири за литерарне радове  доделиће девет новчаних награда: прву, другу и трећу за ученике основних школа од 1. до 4. разреда; прву, другу и трећу за ученике основних школа од 5. до 8. разреда и прву, другу и трећу за ученике средњих школа.

Жири за  ликовне радове доделиће девет новчаних награда: прву, другу и трећу за ученике основних школа од 1. до 4. разреда, прву, другу и трећу за ученике основних школа од 5. до 8. разреда и прву, другу и трећу за ученике средњих школа. Том приликом биће изабрана и школа са највећим бројем квалитетних радова и њој ће бити организована изложба у Музеју “21. октобар” 15. децембра 2023. године.

Награде: прва – 12 000; друга – 10 000; трећа – 8 000 динара

Награде ученицима биће уручене на  уметничкој  манифестацији  “Доста су свету  једне Шумарице”, 24. новембра 2023. године у Музеју “21. октобар” у Крагујевцу.

Ликовне радове слати поштом на адресу:

  • Спомен – парк “Крагујевачки октобар” (за конкурс)
  • 34000  Крагујевац
  • Кружни пут Десанкин венац бб

 

Литерарне радове, обавезно откуцане, не дуже од две стране формата А4 , Times New Roman 12, слати на e-mail: biblioteka@spomenpark.rs и kustos.pedagog@spomenpark.rs.

Сви радови морају бити потписани пуним именом, презименом и разредом ученика, затим називом, адресом, телефоном и имејлом школе и именом и презименом предметног наставника или ментора и достављени до 1. новембра 2023. године.

Контакт телефони: 034/ 335 607 и 034/ 335 985

e-mail: biblioteka@spomenpark.rs

www.spomenpark.rs