Naslovna

03.07.2022.

Крагујевац

У недељу, 3. јула у Универзитетској галерији у оквиру завршне вечери међународног фестивала уметничке фотографије „Фоторама“ одржана је свечана додела награда и диплома учесницима конкурса „Кроз објектив за незаборав“ који се по први пут реализује у организацији Спомен-парка „Крагујевачку октобар“. За циљ има активно учествовање младих у очувању успомене на стрељане грађане и ученике у трагедији 21. октобра 1941.године.

Прву награду на овогодишњем конкурсу за фотографију освојила је ученица Милањи Стојановић, а још десет ученика добило је захвалнице и као део награде учествовање на фото- радионици средином септембра месеца у оквиру традиционалне манифестације „Доста су свету једне Шумарице“ чији ће модератор бити еминентни мајстор фотографије.

У име Установе Спомен-парк „Крагујевачки октобар“, пред бројном публиком и представницима медија, у уводном говору обратила се директорка Маријана Станковић. Честитајући овим младим људима на добијеним наградама истакла је допринос овог конкурса за културу сећања. Домаћин фестивала и овогодишњи председник жирија фото-конкурса, Марко Стаматовић, уступио је свом госту, еминентном јапанском концептуалном фотографу Ко Јамади (Ко Yamada) да уручи нaграде и дипломе ученицима.