Dbf38d4f97abb8ef843a32ffd8c16913 Xl

Спомен-парк Крагујевачки октобар Вас позива да 05.маја 2022. у 18 часова у Музеју „21.октобар“ присуствујете представљању новог дела нашег познатог и светски признатог аутора Саше Ракезића/Александра Зографа. Видећете како је јединствено у форми уметничког стрипа новоиспричана бесмртна прича о стрељању хиљада невиних талаца од стране нациста 1941. године у Крагујевцу, каква лица су дата жртвама а каква злочинцима, шта нас толико „жуља“ у подсвести да се никада овај монструозни злочин неће заборавити, и још много тога другог.

Изложба „Крвави октобар 1941.“ ће бити премијерно представљена јавности у склопу „Мајских свечаности у Крагујевцу“, а стрип истог имена и садржаја као изложба, ће само тада бити бесплатно поклањан свим посетиоцима отварања изложбе, којој ће присуствовати и аутор исте, те ће постојати јединствена могућност да се примерак стрипа потпише од стране аутора.

Овај стрип и изложба су креирани под покровитељством Министраства културе и информисања РС и Града Крагујевца, и у партнерству са GoetheInstitutом у Београду, па им се и овом приликом захваљујемо.

Кустос изложбе и иницијатор настанка овог дела је виши кустос Музеја „21.октобар“ Марко Терзић.