Pozivnica Non Paper 1

20.02.2024. Галерија Мостови Балкана, 20.00 часова

Марина Илић – Мариниа

Рођена је 1984. године у Крагујевцу. Петогодишње студије графичког дизајна завршила је на ФИЛУМ  у Крагујевцу. Докторирала је  вишемедијску уметност на интердисциплинарним студијама Универзитета уметности у Београду. Члан УЛУС-а у секцији проширени медији од 2024. године.

Била је сарадник у настави, затим асистент на Метрополитан Универзитету у Београду, на предметима Основе графичког дизајна и Типографија, сада је доцент за ужу уметничку област Вишемедијска уметност, истог универзитета. Као Графички дизајнер радила је на значајним пројектима домаћих и иностраних фирми. Такође се успешно бави и модним дизајном, има свој бренд под називом Мариниа. Од 2021. Хонорарни је предавач мастер програма Универзитета у Крагујевцу.

Живи и ради на релацији Београд Крагујевац.

Марина је веома активна на уметничкој сцени има већи број самосталних као и колективних изложби у земљи и инострансттву добитник је три награде за њено стваралаштво а једна од њих је прва награда, Гран – При на 2. Међународном бијеналу уметности АРТиЈА у Крагујевцу.

Марина као свестрана личност успешно успева да поваже ликовни део са графичким дизајном у једном моменту и са модним дизајном, да подсетим она је код нас на бијеналу добила награду за рад који представља лудачку кошуљу ручно шивена од фискалних рачуна. Она је лично сашила.

Скоро увек њени радови имају одређену поруку некад и вишеструко значење.

Данас нам се представља са новом идејом и са новим пројектом у дргачијем материјалу који носи провокативан назив NON PAPER.

Већи део поставке чине дигитални принтови на клириту где је она између два клирита додатно употпуњавала композицију фолијама од лекова, омотима од бомбона, такође у поставци су и три објекта опет напуњена бомбонама у бојама наше заставе црвено плаво беле. они су за сада као део поставке само за гледање а бомбоне за послужити се су овде на постаменту.