банер

05.05.2023.г

Крагујевац

 

Спомен –парк „ Крагујевачки октобар“ расписује фото – конкурс за ученике основних и средњих  школа у Крагујевцу под називом

„КРОЗ ОБЈЕКТИВ ЗА НЕЗАБОРАВ“

Позивамо ученике да пошаљу фотографије искључиво са мотивима из Меморијалног комплекса „Крагујевачки октобар“ у Шумарицама, који су њима најупечатљивији. Радове ће оцењивати стручни жири. Фотографија која буде проглашена најбољом ће се користити као визуелни идентитет читаве манифестације „Доста су свету једне Шумарице“ за 2023. годину. Биће одштампана на насловној страни Зборника литерарних радова, а такође ће се штампати и на беџевима које ће добити ученици награђених ликовних и литерарних радова на републичком конкурсу, као и њихови наставници. Ученик  као награду добија фото-апарат и обимну „Фотомонографију Спомен-парка“.

За још десет ученика које стручни жири изабере на основу радова, биће половином септембра организована фото – радионица са модератором, еминентним мајстором фотографије, у оквиру манифестације” Доста су свету једне Шумарице”. Радови са радионице биће изложени у музеју „21.октобар“.

Циљ конкурса је да млади активно учествују и  дају свој допринос култури сећања и очувању успомене на стрељане  грађане и ђаке у крагујевачкој трагедији октобра 1941. године.  Уједно тиме промовишу идеје мира и толеранције.

Све послате фотографије остају у трајном власништву Спомен-парка , а установа ће их користити искључиво ради промовисања идеја које су претходно наведене .

Конкурс је отворен од  5. маја до 15. јуна.

УСЛОВИ КОНКУРСА

 

  • Ученици могу слати до три фотографије са обавезним тагом званичног инстаграм профила kragujevacki_oktobar
  • у коментару испод фотографије неопходно је да оставе своје личне податке: име и презиме, одељење и школу коју похађају. У случају да ученик нема инстаграм налог фотографије може послати на адресу foto.konkurs.sp@gmail.com

 

Резултати конкурса биће објављени на  сајту Установе , facebook и инстаграм налогу.

Уручење  награда и диплома биће организовано крајем јуна месеца, о чему ће учесници бити наканадно обавештени.

Контaкт: kustos.pedagog@spomenpark.rs

Тел: + 381 (0) 34 335 607, 34 335 985