showcase

уторак, 21 јануар 2020 22:30

Дан сећања на жртве Холокауста у Спомен-парку "Крагујевачки октобар"

24.1.2020. у 11 часова

Крагујевац

Спомен-парк "Крагујевачки октобар" традиционално обележава "Дан сећања на жртве Холокауста", указујући на један од најтрагичнијих делова људске историје и на потребу да чувамо сећање на све недужне жртве ратова, с циљем избегавања истих у будућности. Као град страдалник током Другог светског рата, у коме су током трагичног октобра 1941. између осталих живот изгубили и крагујевачки Јевреји, Крагујевац и Спомен-парк представљају право место сећања на жртве Холокауста, 
 
Овогодишњи програм, под називом "Холокауст: наслеђе фашизма 2", који ће 24. јануара (од 11 часова) бити реализован у Музеју "21. октобар", још једном ће подсетити на страдања и судбину Јевреја у Другом светском рату. Програм је састављен из три дела, колажног типа (историјска и филозофска разматрања, сећања преживелих, документарна изложба, представљање књиге), уз разговор са публиком на тему Холокауста, геноцида и ратних злочина.
 
Партнери у реализацији програма су Институт за филозофију и друштвену теорију, Центар за примењену историју, Удружење "Јеврејска дигитална библиотека", Студентски Културни Центар Крагујевац, а читав програм се реализује уз подршку Града Крагујевца.
 
Детаљан програм налази се у прилогу.
 

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster