showcase

недеља, 20 јануар 2019 15:39

Међународни дан сећања на жртве Холокауста

25.01.2019.г

Крагујевац

 

Музеј "21.октобар" ће дана 25. јануара са почетком у 16 и 30 часова, у простору Музеја организовати програм поводом међународног Дана сећања на жртве Холокауста.

У партнерству са Институтом за филозофију и друштвену теорију - Универзитет у Београду, Народном библиотеком Србије, Студентским културним центром Крагујевац и Центром за изградњу мира из Крагујевца, реализоваће се програм који се састоји из три сегмента.

У првом делу програма ће акценат бити на чињеницама и уметности, и ту ће говорници бити Ненад Глишић (СКЦ КГ), Марко Терзић (Музеј "21.октобар"), Годрана Јоцић (ЦЗИМ), као и уважни господин Александар Ајзинберг, архитекта из Београда, који ће публици представити драгоцено, лично сведочанство о судбини сопствене породице у контексту Холокауста.

Други сегмент програма чини отварање изложбе под називом "Писање страдања", и кратко вођење кроз поставку од стране ауторке изложбе Биљане Албахари (НБС). Поменута изложба визуелно интерпретира наративе о Холокаусту кроз приказ књига које су писане на ту тему.

Трећи део програма се односи на могуће интерпретације и промишљања о Холокаусту, геоциду и ратним злочинима, где је предвиђен разговор учесника програма и гостију, уз излагања др Предрага Крстића (ИФДТ), др Игора Цвејића (ИФДТ) и мр Ивана Миленковића (Трећи програм Радио Београда 2). 

Завршни сегмент програма је инициран објављивањем зборника радова "Холокауст и филозофија", од стране  Института за филозофију и друштвену теорију у  2018.години.

Модератор и кустос програма је Марко Терзић.

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster