showcase

понедељак, 17 децембар 2018 16:31

Отварање изложбе радова ученика ОШ ''Милан Благојевић'', Лучани, најбољој школи на конкурсу ''Доста су свету једне Шумарице'' и представљање пројеката реализованих у музеју ''21. октобар'' за особе са оштећеним слухом и оштећеним видом

14.12.2018.г

Крагујевац

У петак 14. децембра у 12 сати у Музеју ''21. октобар'' отворена је изложба радова најбоље школе на конкурсу ''Доста су свету једне Шумарице.'' Изложби су присуствовали ученици чији су радови изложени, као и делегација школе. Диплому је у име школе примила наставница ликовне културе, Наташа Копривица.

Потом, представљена су два пројекта намењена особома оштећеног слуха и вида. За ове прве постављена је индукциона петља, тако да особе са слушним апаратима могу без икаквих сметњи и шуштања да чују информације у музеју. За слепе и слабовиде особе су на свим важнијим музејским пунктовима постављене металне брајове табле са објашњењима о експонатима и самом стрељању 21. октобра 1941. године. Партнери на пројектима су била били Параолимпијска Академија и Клуб „Јуниор“, Савез слепих Србије, Удружење глувих и наглувих Шумадијског округа Крагујевац и као стручни сарадник Горан Николић, генерални секретар Клуба „Јуниор“.

Ова два пројекта је у целости финансирало Министарство културе и информисања, а конкурс ''Доста су свету једне Шумарице'', поред Министарства подржао је и град Крагујевац.

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster