showcase

среда, 08 јун 2016 17:49

Графичке визије 3

Градска галерија "Мостови Балкана"

09.06 - 28.06.2016.

"Изложба Графичке визије 3. одвија се у години којом се навршава седам деценија континуиране пријатељске сарадње Мексика и Србије. Претходили су јој бројни програми везани за Мексико међу којима су изложбе Графичке визије и Графичке визије 2. Заједничко за три аутора актуелне поставке је да су рођени, одрасли и раде у граду Оахака, Оах. (Оаџаца, Оаџ.) Оахака је шестомилионски град Мексика који негује богату културну и уметничку традицију битну за њихов рад. Блиски по ликовној форми и техници, посвећују пажњу женским фигурама експресивних израза и покрета на којима је печат живота са минуциозним цртежима заједнички именитељ изложбе. Радови су реализовани у суженом графичком колориту, углавном црно-бело са акцентима боје.

АЛАН АЛТАМИРАНО ... Приказује духовну чистоту коју уочава у особама, моделима које случајно сусреће на улици. Линијом као главним изражајним средством, нарочито малим линијама које се повезују, формира фигуре и ауре са склопом бројних детаља сугеришући богатство и сложеност израза.  

ИВАН БАУТИСТА у техници ПВЦ графике обрађује мотиве ожиљака. Обележавање приказаних женских фигура ожиљцима добија ново значење креације - представу са смислом и емоцијом. У земљи са пуно занемарених иизбрисаних индивидуа са нарушеним сном о животу, аутор проблематизује критички однос према стварности...

ЕДИТ ЧАВЕС серијом графика Кокошје месо приказује аутопортрет постављен на сцени при чему је лично сећање стимуланс који се рефлектује на текстуру дрвене плоче, поклања велику пажњу психолошком изразу приказаног лика. Појединачни радови укључују и мотиве лековитих и лепих биљака (бели слез, хибискус, хризантема, ружа)..."

мр Лепосава Лепа Милошевић Сибиновић

 

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster