showcase

четвртак, 05 мај 2016 13:22

Међународна асоцијација градова весника мира

Котор (Црна Гора)

05.05-08.05.2016.

Састанку управног одбора Међународне асоцијације градова весника мира, који је одржан у Котору, присуствовала је и четворочлана делегација града Крагујевца коју су чинили Јелена Бојовић начелник Градске управе за послове градоначелника и Градског већа, Милијана Ратковић градски ревизор, Славољуб Јовановић директор Спомен парка Крагујевачки октобар и Милош Николић сарадник Салона антиратне карикатуре.
На састанку у Котору, између осталог, анализирани су амандмани Статута међународне асоцијације градова весника мира о којима ће се јесенас изјашњавати Генерална скупштина.

У оквиру састанка Управног одбора Међународне асоцијације градова весника мира, у цркви Светог Павла у Котору отворена је изложба XВИИИ крагујевачког салона антиратне културе који се организује бијенално. Међународни салон антиратне карикатуре покренут је као нови мировни програм у оквиру Крагујевачког октобра, манифестације сећања на жртве злочина у Шумарицама 21. октобра 1941. године и упућивања поруке мира. Изложбу је, у присуству четворочлане делегације града Крагујевца, отворио председник Општине Котор др Александар Стјепчевић.
Град Крагујевац члан је Светске уније градова страдалника, градова мира од 1982. године. Повељу Уједињених нација “Весник мира“ Крагујевац је добио 1987. године.

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster