showcase

петак, 23 октобар 2015 15:05

ОКТОХ - Гудачки квартет Београдске филхармоније и Огњен Поповић, кларинет

Прва крагујевачка гимназија

23.10.2015 у 20:00


ПРОГРАМ КОНЦЕРТА
Д. Деспић: Омаж Стевану Мокрањцу за гудачки квартет
Ц.М. фон Вебер: Квинтет са клавиром, опус 34
М. Равел: Гудачки квартет
Гудачки квартет у оквиру Београдске филхармоније основали су музичари Јелена Драганић, Владан Лончар, Борис Брезовац и Александар Латковић, 2011. године. Концертима у Србији и региону Квартет успева у својој мисији да камерну музику изводи и ван концертних сала престонице. Квартет је у сезони 2012/2013. остварио запажено извођење концерта Ервина Шулхова, уз пратњу Београдске филхармоније и тадашњег шефа-диригента Мухаја Танга. У сезони 2013/2014, у оквиру циклуса названог „Quartet + 1“, са својим гостима извели су пет програма камерне музике у сали Београдске филхармоније. Осим композиција за гудачки квартет, овај циклус обухватио је и квинтете са две виоле, кларинетом, клавиром и гласом. У току 2014. издвајају се наступи у оквиру Конференције Креативна Европа и концерт којим је отворен Класик Фест у Панчеву.
Гудачки квартет Београдске филхармоније је у сарадњи са кларинетистом Огњеном Поповићем снимио свој први компакт-диск са делима Бетовеа и Брамса, у јуну 2014. године. Међу важније наступе у 2015. години Квартет убраја концерт у Културном центру Србије у Паризу, концерт уживо из Студија 6 на каналу Националне телевизије РТС Дигитал, обележавање Дана Европе, као и гостовање на фестивалу Абу Даби Класикс, најављено за октобар месец.
Учествовање у хуманитарним активностима, самостално и у оквиру пројеката друштвене одговорности Београдске филхармоније, саставнио су део концертног деловања Квартета.

КОНКУРС- АРТиЈА 03. Међународно бијенале уметности

ZNAK i LOGOTIP srpski 01JPG

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster