showcase

петак, 18 септембар 2015 20:50

Завршна акција уређења

Спомен-парк "Крагујевачки октобар"

18.09.2015.

Радове на уређењу простора од Спомен обележја народа Хрватске “Кругови“ до Виле “Чомић“ у Шумарицама које у оквиру заједничке акције спроводе Спомен парк, Градска управа за комуналне и инспекцијске послове и ЈКП Зеленило посетили су данас члан Градског већа за комуналне и инспекцијске послове Зоран Јовановић, директор Спомен парка Славољуб Јовановић, директорка ЈКП Зеленило Љиљана Тирнанић.
Град Крагујевац сваке године за одржавање зелених површина и стабала у Шумарицама и у граду одваја по 70 милиона динара. Постоји реална потреба да се више тога уради јер град нема много уређених зелених површина а то би требало да се промени и ово је, чини се, најбољи модел за тако нешто. Заједничким ангажовањем локалне самоуправе, Спомен парка, ЈКП Зеленило и радно ангажованих људи можемо да дођемо до жељених резултата. Ово је пре свега апел саветима месних заједница јер сваку њихову покренуту акцију можемо да подржимо и тако добијемо резултат лепше уређеног града - истакао је Зоран Јовановић, члан Градског већа.Овогодишњим програмом редовног одржавања Спомен парка “Крагујевачки октобар“ нису биле укључене све локације које припадају меморијалном комплексу због чега је и покренута заједничка акција.

Последња локација у оквиру акције и након сређене бране на језеру, чесме крај Споменика стрељаним ђацима, потеза код Чехословачког гробља и улице Воје Радића према Ердоглији, сређује се простор око Виле Чомић, изузетног објекта на територији Спомен парка који представља драгуљ Шумарица и града уопште - додао је Славољуб Јовановић, директор Спомен парка ''Крагујевачки октобар''.
Према речима Горана Симића, техничког директора ЈКП Зеленило, у сарадњи и под покровитељством локалне самоуправе, ово предузеће у свом редовном програму уређује и одржава 23 хектара површине које припадају меморијалном комплексу.
Ове сезоне сређено је 5 локација на простору Спомен парка, ово је последња у низу и једна од највећих. Сређује се површина од 1,20 хектара а поред крчења шибља, високе траве и ослобађања простора око Чомића виле подразумева и санитарно сечење стабала - објаснио је Симић.

Виртуална тура

mali baner 06

Календар догађања

« Јануар 2021 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31