showcase

петак, 28 јануар 2022 13:53

ОДРЖАН ПРОГРАМ ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА - "Холокауст: наслеђе фашизма 4 - СТРАДАЊЕ И СЕЋАЊЕ"

Крагујевац

26.01.2022.

У Музеју "21. октобар" је 26.01.2022, уз ограничен број присутних и пренос уживо на Facebook страници Спомен-парка Крагујевачки октобар, одржан четврти у низу годишњих програма у којем се промишља непојмљиви ужас Холокауста.
Након поздравних говора директорке установе и представника Савеза јеврејских општина Србије, приступило се реализацији програма уз модератоство коаутора програма. Након личног сведочења о Холокаусту и предавања посвећеног едукацији младих, приступило се разматрању материјалних маркера који су постављани у простору да на њега подсећају. Затим се ушло у ликовне поетике и значајна поимања његове репрезентације кроз уметност, а све је већ традиционално кулминирало разговором о основној теми овогодишњег програма свих присутних, након изузетних увода у тај сегмент програма који су послужили да би се дискусија покренула.
Програм је због изузетних предавања и бројних надахнутих размишљања, завршен нешто после 17 часова.
Спомен-парк Крагујевачки октобар захваљује свим учесницима и партнерима у реализацији програма, пре свих ShoahLab: Лабараторија за изучавање Холокауста Института за филозофију и друштвену теорију - Универзитет у Београду и Савезу јеврејских општина Србије, затим Центру за примењену историју - Београд, Удружењу „Јеврејска дигитална библиотека“ - Београд и Центру за изградњу мира - Крагујевац.

 

КОНКУРС- АРТиЈА 03. Међународно бијенале уметности

ZNAK i LOGOTIP srpski 01JPG

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster