showcase

петак, 26 новембар 2021 15:42

Додела награда ученицима на манифестацији "Доста су свету једне Шумарице"

26.11.2021.

Крагујевац

У петак, 26. новембра, у Музеју ''21. октобар'' са почетком у 12 часова одржана је завршна свечаност поводом додела награда ученицима основних и средњих школа на конкурсу ''Доста су свету једне Шумарице'. Тема овогодишњег конкурса био је стих „ Живот је нешто велико и лепо.Живот је налвеће чудо“. из поеме Душка Радовића „Црни дан“ која је поново изведена на овогодишњем Великом школском часу после 50 година.

Додељено је осамнаест награда, по девет за ликовне и исто толико за литерарне радове у три узрастне категорије: награде за ниже разреде основних школа, за више и за средње школе. Награђени ученици су нам дошли из: Добоја, , Београда, Јелашнице, Књажевца, Врања, Куљана, Подгорице, Суботице, Тополе, Лесковца,Младеновца и Крагујевца.

Чланови жирија за ликовне радове  образложили је одлуку жирија и потом уручили награде ученицима.

Председница жирија за литерарне радове, професорка књижевности Весна Биочанин, је такође, образложила одлуку жирија и уручила награде ђацима, после чега су наши млади лауреати и прочитали своја дела.

Потом су уручене захвалнице наставницима, менторима награђених ученика без чије помоћи и вредног рада ученици никада не би могли да остваре овако значајне резултате.

У музејском простору организована је изложба награђених радова, као и оних који су ушли у ужи избор. Изложбу је пратио и каталог.

У другој половини децембра из штампе ће изаћи и Зборник награђених и најбољих литерарних радова са конкурса.

Читав пројекат се одвијао под покровитељством Министарства културе и информисања и Града Крагујевца.

КОНКУРС- АРТиЈА 03. Међународно бијенале уметности

ZNAK i LOGOTIP srpski 01JPG

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster