showcase

уторак, 19 јануар 2021 13:39

“Холокауст – наслеђе фашизма 3“ у Спомен-парку "Крагујевачки октобар"

19.01.2021.

Крагујевац

У Музеју „21.октобар“ се дана 26.01.2021, са почетком у 11.00 часова, организује програм “Холокауст – наслеђе фашизма 3“ (уживо пренос на Facebook страници музеја).

Као и претходних година, Спомен-парк Крагујевачки октобар посебним програмом обележава Међународни дан сећања на жртве Холокауста.

Због епидемије, програм ће бити организован без публике, и биће преношен уживо на Facebook страници музеја, 26.01.2021. године са почетком у 11.00 часова. Овим Вас позивамо да испратите овај програм.

Аутори су ове године креирали програм тако да у свом фокусу има реакције на Холокауст у нашем друштву од краја Другог светског рата до данас, кроз уметнички вредне одговоре који су настајали као самосталне, заокружене креације појединаца, које као полазиште имају ужасе и последице Холокауста.

Програм се организује уз подршку Града Крагујевца.

Захваљујемо се партнерима на помоћи у организацији овог програма, наjпре ShoahLab: Лабараторији за изучавање Холокауста Института за филозофију и друштвену теорију - Универзитет у Београду, затим Савезу јеврејских општина Србије, Центру за примењену историју - Београд, ФИЛУМ – Крагујевац, Удружењу „Јеврејска дигитална библиотека“ - Београд и Центру за изградњу мира - Крагујевац.  Програм

КОНКУРС- АРТиЈА 03. Међународно бијенале уметности

ZNAK i LOGOTIP srpski 01JPG

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster