showcase

уторак, 13 октобар 2020 11:57

Одржана дечја радионица у оквиру Октобарских свечаности

13.10.2020

Крагујевац

У оквиру традиционалне манифестације ''Доста су свету једне Шумарице'', Спомен - парк ''Крагујевачки октобaр'', поред литерарног и ликовног конкурса за ученике основних и средњих школа, организују се и три радионице за ученике крагујевачких школа.

Манифестација се одржава под покровитељством Министарства културе и информисања и Града Крагујевца.

И ове године је традиционално у месецу октобру, тачније 10.октобра, организована дечја радионица антиратне карикатуре ''Смех је наше оружје'', на којој су учествовали ђаци Друге крагујевачке гимназије. Познати српски и крагујевачки карикатуриста, Владимир Стевовић Белуга, је ученицима демонстрирао начин рада карикатуре и средства којима се постижу упечатљиви ефекти и своје предавање поткрепио приказивањем оригиналних дела из своје личне збирке. Модератор је била професорка Олгица Марисављевић, која је ученике усмеравала и охрабривала у исказивању властитог стила и нарације у изради карикатура. Наше уметнице - карикатуристкиње су биле: Бранислава Тијанић, Тамара Цанић, Миа Цанић, Милица Ј., Анастасија Ивановић, Марта Бусарац. Радионицу су осмислиле кустоскиње Спомен-парка, Јелена Давидовић и Љубица Луковић.

Због епидемиолошких услова, везаних за ковида 19 морали смо да смањимо број ученика-учесника, али је квалитет радова насталих у оквиру радионице, изузетан. Посетиоци у то могу и сами да се увере, јер ће ученичке карикатуре бити изложени од 15. октобра до краја новембра у Музеју ''21. октобар''.

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster