showcase

субота, 10 октобар 2020 19:29

Одржани концерти у оквиру Октобарских свечаности

10.10.2020.

Крагујевац

 

Спомен-парк „Крагујевачки октобар“ обавештава јавност да су два целовечерња концерта од овогодишњих пет, у оквиру наше традиционалне манифестације ОКТОБРУ ХОДОДАРЈЕ-ОКТОХ, одржана пред крагујевачком публиком у знак сећања на стрељане становнике Крагујевца 19,20. и 21. октобра 1941. године.

На отварању Октоха 2. октобра, Спомен-парк „Крагујевачки октобар“ је имао ту част да представи бројној крагујевачкој публици Хор НЦПД ''Бранко''. Хор НЦПД ''Бранко'' је на отвореном, на платоу испред Прве крагујевачке гимназије, извео дела духовног и световног карактера познатих композитора: Чајковског, Мокрањца, Кедрова, Милосављевића, Гончарова, Гребеншчикова, Васиљева, Васића, Величковића, Милутиновића и Цинцаревића.

Други концерт је одржан у среду, 7. октобра у холу Друге крагујевачке гимназије где су се публици представили добро познати Градски камерни оркестар „Шлезингер“. На репертоару су изведена дела: Едварда Бенџамина Бритна, Семјуела Барбера, Јефрема Подгајца, а посебан квалитет целовечерњем угођају је приредио млади солиста Миодраг Ђорђевић (хармоника) који је заједно наступао са оркестром.

Спомен-парк „Крагујевачки октобар“ позива све заинтересоване да и у наставку Октобарских свечаности пропратe богати културни садржај. 

 

 

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster