showcase

среда, 22 новембар 2017 08:29

Ликовна и историјска дечја радионица у оквиру манифестације "Доста су свету једне Шумарице"

Крагујевац

07.11. и 18.11.2017.г.

У оквиру традиционалне манифестације ''Доста су свету једне Шумарице'', поред литерарног и ликовног конкурса за ученике, одржане су и две радионице.
Ликовна радионица ''Музејски експонат - уметнички доживљај'', под менторством ликовног педагога, Славице Ђорђевић, одржана је 7. новембра. Деца су обишла Музеј ''21. октобар'', упознала се са трагичним догађајем октобра 1941. године, као и са експонатима у оквиру поставке. Сваки ученик је, потом, изабрао да ликовно представи онај музејски предмет, који је на њега оставио најснажнији утисак. Радови су настали у специфичној техници, комбинацији воска и акварела.
Дела ових малих уметника ће бити изложена 24. новембра 2017. године, када ће се уручити и награде ученицима који су радове слали на конкурс током септембра, октобра и новембра.
У суботу дана 18.11.2017.године, у Музеју „21.октобар“, као и на територији самог „Спомен-парка Крагујевачки октобар“, први пут је одржана и Историјска радионица у оквиру нашег традиционалног, антиратног пројекта „Доста су свету једне Шумарица“.
И она, као као  и остале радионице из овог пројекта имају за циљ да деца из крагујевачких школа више спознају, те да се сами изразе на тему догађаја у вези са којим су наш Музеј и Спомен-парк и основани.
Стручни сарадник ове радионице која је сасвим оправдала своје постојање, испред нашег Музеја је био кустос Марко Терзић, а модератор ове радионице проф.историје Алекса Игњатовић.

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster