showcase

среда, 25 октобар 2017 13:32

Пројекат Pentapolis

Градска галерија "Мостови Балкана"

27.10.2017.г.

Спомен-парк „Крагујевачки октобар“, у сарадњи са Универзитетом Никола Коперник из пољског града Торуња, у оквиру пројекта Пентаполис организује изложбу радова шесторо пољских уметника, у петак 27. октобра 2017.г. у просторијама Градске галерије „Мостови Балкана“ у 19 часова.
Петоро младих ствараоца различитих уметничких поетика и њихов ментор проф. Питула представиће се крагујевачкој публици својим сликама, објектима и дигиталним принтовима.
Кшиштоф Питула дипломирао је на одсеку за сликарство Факултета ликовних уметности Универзитета Никола Копреник у Торуњу 1977.г. На истом Универзитету ради као доцент и шеф студија за сликарство у архитектури, а предаје и Савремене уметничке технике. Истражује на пољу различитих форми и техника сликарства.
Јустина Жебјењовска дипломирала је на Универзитету Никола Коперник у Торуњу (Пољска), на одсеку за сликарство 2000. г. Предаје на истом Универзитету од 2004.г. Докторирала је са радовима на тему „У ритму“.
Ивона Шпак Павловска дипломирала је на Универзитету Никола Коперник у Торуњу, на одсеку за сликарство код професора Леха Волског. Докторску дисертацију одбранила је на истом Универзитету 2011.г. Ради као нижи сарадник за сликарство у студију за архитектуру на Факултету ликовних уметности Универзитета Никола Коперник у Торуњу. Њене сфере интересовања су сликарство, инсталације и објекти.
Ана Вујћицка дипломирала је на факултету ликовних уметности Универзиета Никола Коперник у Торуњу, на одсеку за штафелајно сликарство код професора Леха Волског. Специјализирала је архитектуру и сликарство (бојено стакло) код професора Кажимјежа Рохетског. Докторско звање је стекла 2012.г. Ради као виши технички сарадник у студију за бојено стакло на Факулету ликовних уметности Универзитета Никола Коперник у Торуњу, и као асистент у студију за бојено стакло од 2016.г. Ствара предмете у бојеном стаклу, стаклу, а бави се и штафелајним сликарством.
Ана Висоцка дипломирала је на Факултету ликовних уметности Универзитета Никола Коперник у Торуњу 1999.г. Стекла је звање доктора наука 2013.г. Тренутно ради као асистент на одсеку за сликарство на истом Универзиету. Члан је Удружења уметника Пољске. Бави се сликарством, објектима, скулптуром и рељефом.
Пјотр Запорович дипломирао је на одсеку за штафелајно сликарство у класи професора Јана Пренговског на Факулету ликовних уметности Универзитета Никола Коперник у Торуњу 2006.г. Тренутно ради као асистент у студију професора Пјотра Клуговског, и у студију за цртање Кшиштофа Питуле. Бави се сликарством и цртежом.

Изложба ће бити отворена до 15. новембра 2017.г.

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster