showcase

петак, 20 октобар 2017 15:12

Павел Товпич - пианофорте

Свечана сала Прве крагујевачке гимназије
24.10.2017.г. u 20 сати

Павел Товпич рођен је 1983. године у Лењинграду. Његов музички таленат откривен је врло рано. Са шест година уписује школу-студио при Конзерваторијуму Н. А. Римски-Корсаков у Санкт Петербургу. Од 1991. године на истом конзерваторијуму похађа средњу музичку школу у класи В. В. Суслова (фортепиано). Студије наставља у Клагенфурту (Аустрија), уписавши тамошњи конзерваторијум 2003. године. Две године касније усавршавање наставља на Вишој школи музике и позоришта у Минхену (Немачка) у класи професора М. Хенридер-Дорниера, на којој дипломира 2007. године. У исто време наступа са чувеним европским пијанистом, професором А. Перлом.
Године 2008. Павел се враћа у Русију како би свој таленат усавршио код почасног уметника Русије, професора В. С. Портног. Товпичев репертоар се шири, постаје обиман, будући да обухвата дела композитора различитих стилова и епоха: од Баха и Бетовена, преко Шуберта и Шопена до композитора 21. века.
Од детињства Товпич наступа широм света. Као солиста или у пратњи наступа у познатим концертним дворанама, како у Русији, тако и у иностранству. Један је од оснивача удружења младих уметника и музичара Неваарте и активно промовише бројне друштвене пројекте из области културе и уметности.
Значајније награде и стипендије: прва награда на такмичењу В. Берда у САД-у (1999), специјална награда на такмичењу младих пијаниста у Јапану (1999), Безендорфер стипендија у Аустрији (2004), стипендија Харалд Генцмер у Немачкој (2006), награда на такмичењу дуета Три века класичних романси у Санкт Петербургу (2008).

Програм концерта

Први део:
М. Мусоргски – Слике са изложбе
Други део:
П. Пабст – концертне парафразе на тему П. Чајковског, опере ,,Евгеније Оњегин''
С. Рахмањинов – Музички момент оп.16, н.3. (х-мол)
С. Рахмањинов – Прелудијум оп.3, н.2. (цис-мол)
С. Пахмањинов – Прелудијум оп.23, н.5. (г-мол)
С. Прокофјев – Соната н.3, оп.28. (а-мол)

 

 

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster