showcase

среда, 14 јун 2017 13:12

Изложба "Мотиви Србије и Русије" Јордана Ерчевића

Градска галерија "Мостови Балкана"

14.06.2017.г. у 20:00

Пејзажи на сликама Јордана Ерчевића колико су именовање једног предела, много више су и једно сликарево расположење. Било да слика сеоске куће или усталасале падине Шумадије, Ерчевић нам прича о својој готово судбинској повезаности са природом. Предели у разним годишњим добима само су величанствени циклуси умирања и поновног рађања који представљају ритам космичког дисања.
Боје, оркестриране темпераментно, које срећемо на сликама каменолома Доње Сабанте, ораницама Ратковића, хладним изворима Овсишта, звезданог шара Липара подсећају нас да смо још увек неразлучиви део природе, да наш мозак и наше кости нису ништа друго до одсјај несамерљивог космоса. На његовим платнима разигравају се огромна олујна небеса, буде праскозорја, а топле оранице се непрекидно плоде и рађају.

Слободан Лазаревић

Jордан Ерчевић

Рођен 1945. године у Јастребцу. Завршио школу за примењену уметност Ђорђе Крстић у Нишу на сликарском одсеку 1965. године. Академију за примењену уметност у Београду завршио на вајарском одсеку 1971. године. У периоду од 1974. до 1990. године организује и води школу цртања у Центру за културу Застава у Крагујевцу. Од 2004 организује и води дечију радионицу акварела за најмлађе. За 40 година уметничког рада имао је 30 самосталних изложби у земљи и иностранству, учествовао на 80 колективних  манифестација и смотри (Октобарски салон, Годишње изложбе УЛУС-а...)и на 15 уметничких колонија у земљи и иностранству ( Сићево, Ечка, Варшава, Бјалско Бјале, Москва...) Учествовао је на 13 хуманитарних аукција слика. Живи и ради у Крагујевцу.Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster