showcase

четвртак, 29 октобар 2015 10:32

Ирена Пашић

Градска галерија "Мостови Балкана"

29.10 - 10.11.2015.

У мојој кожи

"Овом изложбом представљам се са серијом слика рађених у техници уље на платну, насталих последњих година.
Док сликам покушавам да креирам паралени свет као поетски одговор на питања којима бивам изазвана, провоцирана, опседнута. У току сликања, и пре него што се слика укаже као визија, као чин препознавања облика иконографских знакова , дешавају ми се открића ликовних чињеница којима успостављам спону између искуства и интуиције у вечитој игри познатог и непознатог.
Ови одговори повезани су са мојим сазнањима о спољашњем свету и сликарству уопште, али ипак понајвише са прихватањем сликарства као интимног експресивног чина.
Музика, односно музички елементи ритма представљају константу мог радног процеса, па сам овог пута направила корак ближе и ослушкући лирски део мог бића одабрала слике ове поставке."

 

Ирена Пашић

Рођена 1975. године у Аранђеловцу. Дипломирала 1999. године, на ФЛУ у Београду, одсек сликарство, магистрирала на истом факултету 2005. године, одсек цртеж.Током студија на ФЛУ награђена је два пута Наградом фонда Петра Лубарде и у периоду од 1996. до 2002. била је стипендисткиња Републичке фондације за развој научног и уметничког подмлатка.Од 2003. године живи и ради у Шпанији, где је завршила докторске студије на Универзитету у Барселони (Шпанија), одсек сликарство, у периоду од 2002. до 2006. године. Члан је УЛУС-а. Излагала је на бројним колективним и самосталним изложбама. Тренутно живи и ради у Београду.

КОНКУРС- АРТиЈА 03. Међународно бијенале уметности

ZNAK i LOGOTIP srpski 01JPG

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster