showcase

субота, 24 октобар 2015 12:56

ОКТОХ - Филип Томић , виолончело и Јована Радовановић, клавир

Прва крагујевачка гимназија

24.10.2015. у 20:00

ПРОГРАМ КОНЦЕРТА
Фредерик Шопен – Соната за чело и клавир г-мол, опус 65 Allegro moderato; Scherzo. Allegro con brio; Largo Finale. Allegro
Фредерик Шопен – Велики концертни дуо Е-дур на тему из Мајберове опере „Роберт ђаво“
Б. Ор – Кармен фантазија
Филип Томић рођен је 1992. године у Крагујевцу. Основно и средње музичко образовање стекао је у класи професора Боже Сарамандића. Похађао је Академски музички колеџ при Московском конзерваторијуму, а од 2009. до 2012. године студирао је на Конзерваторијуму у Москви, у класи професора Алексеја Селезњова. Тренутно је на мастер студијама на Високој школи за музику и игру у Келну. Добитник је бројних награда у земљи, али и иностранству: у Кијеву (Украјина), Лицену (Аустрија), Поречу (Храватска), Вирполати (Мађарска), Кастелфгарнку и Трсту (Италија), у Њујорку (САД) и др. Наступао је на низу концерата у Србији и Русији, градовима попут Париза, Беча, Брисела, Луксембурга, Прага, Брна, Михнена, Инголштата, Харкова, Пловдива, као и у Сеулу. Учествовао је на фестивалима Дани музике у Херцег Новом, Барски љетопис у Бару, Акордеонфест на Цетињу, Euro-Med Youth Music Expo у Лимасолу (Кипар), ОКТОХ-у и Convivum Musicum у Крагујевцу и Ars Longa у Београду. Наступао је на светским музичким сценама попут Карнеги хола (Њујорк), Концертхаус (Берлин), Херкулес (Минхен), Илија Милосављевић КОларац (Београд), Бетовенхале (Бон), Глоцке (Бремен) итд. Као камерни музичар сарађује са уметницима из Немачке, Украјине и Русије, али и са младим композиторима из Србије и Русије, премијерно изводећи њихова дела.
Јована Радовановић рођена је 1985. године у Крагујевцу. Нижу и средњу музичку школу завршила је у Крагујевцу у класи проф. Наталије Томић. Дипломске, постдипломске и докторске студије завршила је на Наципоналној музичкој академији у класи проф. Јурија Кота. Радила је као професор клавира у музичкој школи „Др Милоје Милојевић“, а од септембра 2013. године ради као доцент ФИЛУМ-а у Крагујевцу. Као солиста и као камерни музичар и клавирски сарадник наступала је како у Србији, Украјини, Кипру, Француској, Белгији, Луксембургу и Немачкој.

КОНКУРС- АРТиЈА 03. Међународно бијенале уметности

ZNAK i LOGOTIP srpski 01JPG

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster