showcase

Георг Реџек

18.09 - 30.09.2015.

Изложба слика

Снажна и сугестивна експресивност овог сликарства, потпуно супротна ауторовом личном појавношћу, позива на снажно, озбиљно и дубоко промишљање. Његова дела, иако знају да буду визуелно заводљива, не траже уживање у једноставности простог ликовног посматрања већ озбиљан и одговоран лични ангажман.
Иако сам уметник може у потпуности да буде задовољан достигнутом ликовном и значењском вредношћу представљених дела, а тога је и лично свестан, потребно је, не само да обратимо пажњу на све оно што нам поручује, већ и да учествујемо у свему томе. Одавно је познато да уметност и уметник не могу да промене свет али могу да нам укажу на добро или лоше, а Георг Реџек, својим делима и својим опусом и, надасве, изванредним ликовним језиком то упорно и истрајно чини.
Давно је речено да је једина и права уметност она која посматрача нагони на контемплативност тј. на опажање узвишене лепоте у представљеном. Говорећи о делима Георга Реџека, исто то опажање је подигнуто на виши ниво тј. на промовисање провокативног и позитивног буђења појединачне и колективне свести о себи и окружењу.

Лука Салапура


Георг Реџек рођен је 1965. године у Крагујевцу. Дипломирао је и магистрирао на Академији уметности у Новом Саду
Члан СУЛУВ-а.

Награде:
1995. Трећа награда на Другом бијеналу акварела YУ95. у Зрењанину
2001. Награда за сликарство на 30. НОВОСАДСКОМ САЛОНУ
2013. Прва награда Saatchi online contest, Shonjdonjn: Big Cities, bright lights .2013. Лондон

КОНКУРС- АРТиЈА 03. Међународно бијенале уметности

ZNAK i LOGOTIP srpski 01JPG

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster