showcase

Изложба скулптура Маше Пауновић

01.12.2017.г. у 20 сати

Изложба се састоји од фотографија скулптура насталих на интернационалним вајарским симпозијума у периоду од 2008. до 2017. (13 паноа 100х70см) и селекција од 12 скулптура насталих у последње 2 године, галеријског формата до 50см, рађене у камену ( мермеру, пешчару, травертину) , такође има скулптура од дрвета и метала. На неким симпозијумима је тема била задата и моје скулптуре су одгвор на ту тему, али на крају када се све узме у обзир од назива до моделовања и скулпторске форме, види се један континуирани ток мисли који се креће увек ка истразивању нове форме и нове вајарске мисли. Мислим да нема понављања у мојим радовима, осим сто су понекад везани за сличну тематику и рађени у серијалима инспирасни једном темом, настали као више варијација , што се може видети у галеријским радовима изложеним, који се баве темом повезивања,контактирања. Скултпуре галеријског формата су моји најновији радови, настали у последње 2 године и може да се осети прелаз ка мекшој органској форми, и даље геометријске и сведене у бази али са акцентом на тактилности.

Маша Пауновић

Маша Пауновић
Рођена 1981. године у Београду. Дипломирала 2005. године на Факултету примењених уметности у Београду на одсеку вајарство, у класи проф. Зорице Јанковић. Исте године је уписала магистарске студије и у јулу 2010 је одбранила магистарски рад на тему „Сандук-дух времена, Трг Републике, Београд“ из области вајарство код истог ментора.
У новембру 2012. завршила је курс специјализације у области уметничке обраде метала код вајара Арналда Помодора, Центро Там, Пиетрарубиа, Италија.
У Народном музеју у Београду, 2014. године, положила стручни испит и стекла право на стручно звање конзерватор-рестауратор. Излагала је самостално 4 пута и имала је више од 100 колективних изложби у земљи и иностранству, такође је учесник великог броја колонија и симпозијума скулптуре у земљи и иностранству. Има 25 изведених скулптура широм света, учесник је и бројних пројеката за рестаурацију и конзервацију. Добитник пет награда за скулптуру. Члан УЛУСа од 2007. године. Живи и ради у Београду као самостални уметник.

КОНКУРС- АРТиЈА 03. Међународно бијенале уметности

ZNAK i LOGOTIP srpski 01JPG

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster