showcase

Свечано отварање Градске галерије "Мостови Балкана" на новој локацији

Градска галерија "Мостови Балкана"
21.03-28.03. 2017. године

Изложбом одабраних дела из уметничке збирке Спомен-парка „Крагујевачки октобар“, у уторак 21. марта 2017. године у 13 часова свечано ће бити отворена Градска галерија „Мостови Балкана“, на новој локацији у ул. Др Зорана Ђинђића бр.7. Изложба ће бити отворена до 29. марта 2017. године, и представља прву од укупно 16 изложби увршених у програм излагања у овој години. Изложбу ће отворити градски већник за културу г. Миљан Бјелетић.
На изложби ће бити представљенo 27 дела из уметничке збирке Спомен-парка, и то 21 слика и 6 скулптура. Овај фонд броји укупно 255 уметничких дела, изведених у разнородним сликарским техникама, од традиционалних до дигиталних, и рефлектује актуелна достигнућа из области савремене уметности у земљи и иностранству.
У Галерији је, од њеног оснивања 2005.г. до јула 2016.г, организовано 210 изложби уметника из Србије, Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Бугарске, Румуније, Мађарске, али и из Мексика, Јапана, Канаде, Индије, Велике Британије, Словачке.
Шира јавност је већ упозната да је претходни простор у коме се налазила Галерија постао предмет реституције, чиме је и даљи рад Галерије био доведен у питање. Проблем је превазиђен захваљујући великом разумевању актуелне градске власти, првенствено Градоначелника Крагујевца г. Радомира Николића и градског већника за културу г. Миљана Бјелетића. Простор у ул. Др Зорана Ђинђића бр. 7 реновиран је по најсавременијим стандардима.

КОНКУРС- АРТиЈА 03. Међународно бијенале уметности

ZNAK i LOGOTIP srpski 01JPG

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster