showcase

Биљана Миљковић

19.05-07.06.2016.

Изложба графика

"Пажљивијим посматрањем изложених графика, очима гледалаца се открива читав један унутрашњи свет, свет који је много поетичнији од оног којег нам привидно сугерише ауторкина динамика линија и контраст боја (при чему се све ређе сусрећу супротности црно – белог). И још нешто: вешто изнађеним начином, она на својим фронтално постављеним композицијама подједнако даје значај и предњем и задњем плану, што ће резултирати једним зрелим и крајње, без икаквог претеривања, и непотребне хвале, снажно заокруженим оригиналним графичким делом. Стечено искуство и страстност трагања по неосвојивим пределима реалног и иреалног, само су евидентни показатељи да ауторка, у пуном успону, наставља поход ка даљим изазовима своје уметности.
Њено снажно осећање према вредностима ритма линија и боја, поседовање моћи за усаглашавање облика и контуре, и осебујан смисао за јасно разграничење бојених површина – само су неки од атрибута ове младе графичарке, која у тишини, далеко од сваке медијске хуке и халабуке, ствара својим изграђеним и препознатљивим рукописом на општу радост и знатижељу бројног публикума."

Драгутин Паунић, књижевник

Биљана Миљковић дипломирала је на Академији уметности у Новом Саду на одсеку за графику, у класи проф. Милана Станојева и Халила Тиквеше 1996. године. Магистрирала је на ФЛУ у Београду на одсеку за графику у класи професора Велизара Крстића 2000. године. Претходно је завршила Вишу школу ликовних и примењених уметности у Београду. Члан је УЛУС-а од 1997. Самостални је уметник. Излагала је на 325 групних изложби, од којих су 96 међународне. Приредила је 15 самосталних изложби. Добитник је 11 награда. 

КОНКУРС- АРТиЈА 03. Међународно бијенале уметности

ZNAK i LOGOTIP srpski 01JPG

Виртуална тура

mali baner 06

222

посета1

055 flajer i poster